Om Colorgruppen

Colorgruppen A/S blev i 1977 grundlagt af Karsten Frederiksen og Hanne Scotwin.

Det startede ud som en lille fotografisk virksomhed, der fremstillede alt fra filmfremkaldelser til fotografiske forstørrelser. I mange år var Colorgruppen lokaliseret i indre by, nærmere bestemt på Esplanaden 8C i København. Herfra kunne fotografer og kunstnere i mere end 30 år hoppe på cyklen, og få lavet fremkaldelses- og kopiopgaver fra dag til dag.

 

I 1990 lod de daværende ejere Karsten Frederiksen og Hanne Scotwin, Poul Jan Petersen overtage Colorgruppen.

 

I takt med at det fotografiske fag ændrede sig, og mulighederne blev større og større, bevægede Colorgruppen sig ind på nye produktionsformer og opgaveløsninger. Dette kulminerede, da man i 1996, som de første i Danmark investerer i en Durst Lambda 130, der kan producerer fotografiske storformatsprint i højeste kvalitet. (læs mere om fotokunst her.)

 

Samtidig bevægede man sig også væk fra, udelukkende at betjene kunst- og fotografkunder, til også at løse opgaver henvendt til det kommercielle marked. Opsætning af frontstande, fremstilling af duratrans til lysskilte, samt print af bannere i storformat helt op til 250 cm i bredden, er nu ting man også tilbyder i Colorgruppen. (læs mere om kommerciel her.)

 

Poul Jan Petersen ejer Colorgruppen frem til 2001, hvor han går på pension. Nye ejere bliver Bjørn Barüske og Morten Larsen, som begge har en lang fortid i firmaet som ansatte.

 

Som følge af en langt større og mere omfattende produktion end tidligere, beslutter de nuværende ejere Bjørn Barüske og Morten Larsen i slutningen af kalenderåret 2009, at hive teltpælene op efter mere end 30 år i centrum af København. De rykker til mere produktionsvenlige lokaler i Hvidovre.

 

Colorgruppen er nu bosat på Hammerholmen 43 A i Hvidovre. De nye lokaler på 2500 m2, fordelt på 2 etager, udgør nu det nye domicil.

 

Tip! Udfyld "find rute"-feltet som dette eksempel: Hammerholmen 43A, 2650 Hvidovre